INVOELEND | VEELZIJDIG

Over Braams

 
Top-expertise bij Braams

Bij Braams werkt een toegewijd team van psychologen en orthopedagogen. De medewerkers weten aan te sluiten bij de persoonlijkheid van het kind of de jongere. In de hulpverlening is het van groot belang dat sprake is van een 'klik'. De teamleden van Braams zijn inhoudelijk sterk en weten hoe een 'klik' met het kind of de jongere tot stand kan komen. Dat cliënten van Psychologenpraktijk Braams tevreden zijn over haar toonaangevende zorg, vertaalt zich in een hoog waarderingscijfer: 8.9. Braams richt zich op cliënten die de hoogste kwaliteit zoeken op het gebied van leerstoornissen en sociaal-emotionele problemen. Zij kenmerkt zich door een brede focus met expertise en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.

Braams heeft twee afdelingen: 
 
Diagnostiek voor de Kinder- en Jeugdpsychologie (basis) GGZ wordt aangeboden op de locaties van Braams in Deventer, Zwolle en Apeldoorn. Behandelingen kunnen in sommige gevallen ook op de locatie Arnhem en Zutphen plaatsvinden. Bij de regio Centraal Gelderland horen Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar. Regio IJsselland bestaat uit de volgende gemeenten: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe is een samenwerking van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.
 
Specialistische dyslexiezorg wordt aangeboden op alle locaties:  Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Gouda, Zwolle en Zutphen. 

Behandelgebieden Afdeling Kinder - & Jeugdpsychologie
 

Behandelgebieden Afdeling dyslexiezorg
   
Overzicht mogelijkheden Hulpverlening Particulier
Voor een overzicht van de mogelijkheden voor particuliere hulpverlening en de bijbehorende tarieven, klik hier
 
Wanneer is sprake van een behandelovereenkomst?
Onze hulpverlener zal de aanmelding doornemen, wanneer de aanmelding compleet is en Braams de zorgtoewijzing van de gemeente heeft ontvangen. De zorgtoewijzing betekent dat de gemeente heeft aangegeven bereid te zijn de zorg te vergoeden. De hulpverlener kijkt of de begeleidingsmogelijkheden die Braams biedt passend zijn voor jou/ uw kind. De hulpverlener zal bij vragen telefonisch contact met u/ jou opnemen.

Nadat de hulpverlener het dossier heeft doorgenomen, vindt een intakegesprek plaats. Indien uit het intakegesprek blijkt dat de zorgvraag van de cliënt (en/of zijn wettelijk vertegenwoordiger(s)) aansluit bij het zorgaanbod van Braams, zal in afstemming met cliënt, ouder(s) en hulpverlener het traject voortgezet worden. Indien uit het intakegesprek blijkt dat de zorgvraag niet passend is bij het zorgaanbod van Braams, zal de hulpverlener in afstemming met cliënt, ouder(s) en verwijzer meedenken welke zorg/ behandelinstelling wel passend zou kunnen zijn. Dus blijkt uit het intakegesprek dat de zorgvraag van de cliënt (en/of zijn wettelijk vertegenwoordiger(s)) aansluit bij het zorgaanbod van Braams, dan is vanaf dat moment  sprake van een behandelovereenkomst.

Wat doet Braams niet? 
Braams is niet uitgerust om behandeling te bieden buiten de genoemde behandelgebieden, geen spoedzorg, geen crisiszorg. Braams biedt ook geen medicatiebehandelingen. Braams biedt hulp binnen kantooruren. Buiten kantooruren is hulp vanuit Braams in principe niet beschikbaar. Braams heeft geen 24/7 bereikbaarheid. Braams biedt ook geen behandeling bij kinderen of jongeren waarbij er sprake is van suïcidedreiging of kinderen/jongeren in echtscheidingssituaties zolang er sprake is van juridische procedures.
 
 

 
Direct aanmelden